Partener: GEPLAST
Industrii: Construcții, Altele
Utilizări: Pereți, Acoperișuri, Altele

Nordic Copper™

GEPLA-1010

Produsele Nordic Copper™ sunt placări de cupru cu o paletă bogată de culori și texturi, ideale pentru structuri arhitecturale și servicii pentru industria de constructii, precum foi plate de cupru pentru diferite suprafețe, sisteme prefabricate pentru fațade, acoperișuri, sisteme pluviale. Patina naturală este una dintre caracteristicile unice ale cuprului. Toate produsele sunt fabricate din cupru, nu sunt vopsite și sunt foarte durabile. Procesul de fabricație folosește compuși minerali ai cuprului, fără alte tratamente chimice.

Nordic Standard este tablă de cupru așa cum iese din fabrică, fără tratamente de suprafață suplimentare. Are aspectul standard arămiu, care va oxida în timp.

Nordic Brown sunt plăci pre-oxidate din fabrică pentru a avea acea suprafață brună înainte ca ea să se dezvolte in mod natural. Grosimea stratului de oxid determină intensitatea culorii.

Nordic Green și Nordic Blue oferă o mai mare libertate de a determina tipul și intensitatea patinei verzi sau albăstrui pentru fiecare proiect. Procesul din fabrică poate fi controlat cu acuratețe, pentru a se obține suprafața dorită, prin pre-oxidare cu compuși speciali. Cel mai frecvent compus este un sulfat natural de cupru - brochantitul, care dă nuanța albastră. Pentru Nordic Green este adăugat sulfat de fier galben, obținându-se astfel un verde natural.

Nordic Royal este un aliaj de cupru cu aluminiu și zinc, oferindu-i o culoare aurie bogată, care se schimbă ulterior într-o suprafață mată, aurie-maro. În timp, se comportă diferit față de alte produse din cupru și nu dezvoltă o patină albastră sau verde, excepție făcând regiunile de coastă și foarte umede.

Nordic Brass este un aliaj de cupru și zinc și are o culoare galben-auriu distinctivă. Când este expus atmosferei, suprafața începe să se întunece în câteva săptămâni și se poate schimba la un maro închis în aproximativ un an.

Nordic Bronze este un aliaj de cupru și staniu cu o culoare similară cu Nordic Standard inițial. Atunci când este expus atmosferei, suprafața se schimbă treptat din maro roșiatic închis la negru.

Aspect
Luciu Necunoscut
Transparență 0%
Textură Medie
Sustenabilitate
Compostabil Nu
Reciclabil Da
Biodegradabil Nu
Lightweight Nu
Regenerabil Nu
Amprenta de carbon -
Conținut recilat -
Toxic -
Detalii tehnice
Duritate Dură
Structură Închisă
Acustică Moderată
Format Foaie 2D
Miros Necunoscut
Temperatură Rece
Antibacterial Nu
Rezistență
Rezistență la zgârieturi Moderată
Rezistență la foc Bună
Rezistență la UV Slabă
Rezistență la apă Slabă
Rezistență la abraziune Moderată
Rezistență la derapaj N/A